Zencefilli Çikolatalı Puding

Zencefilli Çikolatalı Puding

Zencefilli Çikolatalı Puding

Yapılışı çok kolay ve inanılmaz lezzetli, tam istediğiniz kıvamda bir puding! Zencefili çikolata ve pudingi aynı anda düşünmek bizim için de başta kolay olmadı ama sonuçtan çok memnun kaldık. Hem sade malzemelerden oluşan hem de farklı lezzetiyle sizi şaşırtacak bu pudingi mutlaka deneyin derim!

Malzemeler

500 ml (2 ölçü) süt
100 g (½ ölçü) toz şeker
30 g (¼ ölçü) un
25 g (¼ ölçü) toz kakao
½ tk toz zencefil
1 fiske tuz
1 parmak kadar taze zencefil
5 g (1 tk) tereyağ

Hazırlanışı
Un, kakao ve toz zencefili beraber eleyin. Sütün göz kararı ⅓ ünü ve şekeri ilave edin ve pürüsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. Taze zencefili yıkayın ve bir kaşığın kenarı yardımıyla kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyerek kalan süt ile birlikte ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ilk hazırladığınız süt karışımını ilave edin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın, tereyağını ilave edin, tereyağ eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın. Servis tabaklarına alın. Oda sıcaklığına indikten sonra hemen tüketmeyecekseniz streç filmleyin ve buzdolabında bekletin.

Tarifin çıktısını almak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...