Cheesecake Japon Usulü

Cheesecake Japon Usulü

Cheesecake Japon Usulü

Cheesecake yapmak her zaman için zorlayıcı oldu sanırım. Ben çok sık yapmasam da bana en çok sorulan tariflerden biri her zaman cheesecake tarifi oldu! Malzemeleri çok basit ve sizi doğru sonuca çok hızlı ulaştıracağını düşündüğüm harika bir tarif geliyor. Sanırım şu sıralar hali hazırda evde bulunamayacak tek malzeme peynirler! Peynirleri bir sonraki alışveriş listenize ekleyin ve bizimle bu maceraya atılmaya hazırlanın!

Malzemeler

400 g krem peynir (2 paket)

50 g krem labne peynir (⅓ paket)

30 g süzme yoğurt (2 yk)

140 g toz şeker (⅔ ölçü)

½ çubuk vanilya

3 yumurta + 2 yumurta sarısı

180 g krema (¾ ölçü)

1 fiske tuz

32 g un (¼ ölçü)

Hazırlanışı


Fırın: 225℃

18 cm çapında yuvarlak (altı boş veya dolu) kalıp hazırlayın, yağlı kağıt kesip yerleştirin.

Krem peynir, krem labne peynir, süzme yoğurt ve toz şekeri mikserde karıştırma ucuyla (veya elde spatula yardımıyla) pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tüm yumurtaları bir kaseye kırın ve hepsini aynı anda bu karışıma ekleyin ve sadece karışana kadar düşük ayarda karıştırın. (Mikser kullanıyorsanız 15 saniye en düşük ayarda karıştırıp mikseri durdurun spatula ile etrafını sıyırın ve 15 saniye daha karıştırın.) Tarifin en önemli yeri burası, karışıma hava katmak istemiyoruz bu sebeple çok fazla karıştırmamak çok çok önemli!

Kremayı ve tuzu ekleyin, 15 saniye karıştırın. Unu ekleyin, 15 saniye karıştırın. Mikseri durdurun, malzemelerin homojen olarak karıştığına emin olmak için spatula ile kontrol amaçlı karıştırın. Önceden hazırladığınız kalıba alın, hava kabarcıklarının yüzeye çıkabilmesi için kalıbı bir kaç kez nazikçe tezgaha vurun.

225 ℃ fırında 15 dakika pişirin. Cheesecake'inizi 180 derece çevirin (eşit pişebilmesi için) fırını 180 ℃ ye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Fırını kapatın, 30 saniye kadar fırın kapağını açık tutup kapatın ve 5 dakika bu sıcaklıkta dinlendirin. Cheesecake’iniz neredeyse yanmış gibi gözükmeli ama hala ortası hafifçe sallanıyor olmalı. Cheesecake’i fırından çıkarın ve tezgahta sadece 5 dakika dinlendirin. Bu sırada derin dondurucunuzda cheesecake için uygun bir yer ayarlayın! Zemine bir nihale koyun ve cheesecakeinizi derindondurucuya yerleştirin (korkmayın sıcak kalıp derin dondurucunuzu bozmaz ve kırmaz) 3 saat derin dondurucuda dinlendirin. Cheesecake’i çıkarın ve dilimleyin. 30 dakika sonra servise hazır hale gelicektir. Eğer cheesecake’inizin hepsini hemen tüketmeyecekseniz dilimler halinde streç filme sarıp derin dondurucunuzda bekletebilirsiniz. Yemek istediğinizde tek yapmanız gereken derin dondurucudan çıkarıp 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirmek olucaktır.

Bu tarifin çıktısını almak isterseniz alttaki butona tıklayabilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...