Bu hafta pazarda harika kalın kabuklu limonları görünce dayanamadım, şekerlememiz olmasına rağmen biraz aldım, tesadüfen çok sevdiğim bir blogda da Limonlu Haşhaşlı Kek tarifini görünce denemeye karar verdim. Üstelik tarif klasik keklerden biraz farklıydı. Öncelikle biz Minon'da yaptığımız keklerde sadece tereyağ kullanıyoruz. Bu kek sıvı yağ (benim tercihim koku ve aroması minimum olduğu için fındık yağ oldu) ile yapılıyor, süt içeriyor ve tüm yumurtaların yanı sıra bir de sadece yumurta sarısı içeriyor? Denemeye değer gözüküyor değil mi? Kalıba alırken fazlasıyla akışkan bulduğum kek, fırında çok güzel kabardı ve sonunda ipeksi kıvamı ile harika bir kek elde ettik.
Kek taze meyve veya reçellerle tüketilebilecek şekerliliğe sahip, az şekerli sevenler için harika! Zaten tarifin orijinalinde bir glazür de mevcut, ben glazürü de denedim ama açıkcası glazürden hiç memnun kalmadığım için size tarifini vermeyeceğim, bir daha bu keki yapıp uygun bir glazür çalışmam lazım, bunu yaptığımda sizin için bu tarife ekleyeceğim.
Hadi minik bir alışverişe çıkın ve sonra bu keki yapın, fotoğraflarınızı #minonblog hashtagi ile paylaşabilirseniz, biz de talebi görüp daha fazla tarif paylaşabiliriz.
Malzemeler
- 245 g toz şeker
- 2 limon kabuğu
- 1 minik parça zerdeçal
- 4 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 3 limon suyu
- 180 ml süt
- vanilya (özütü veya çubuk)
- 245 g un
- 70 g mısır nişastası
- 12 g kabartma tozu
- 2 g karbonat
- 2 g tuz
- 36 g mavi haşhaş
- 160 ml sıvıyağ
Hazırlanışı
- Fırın: 175℃
- Toz şeker, limon kabuğu ve zerdeçal rendesinşi karıştırın. Mikserde orta ayarda çırparken yumurtaları birer birer ilave edin ve yüksek ayara al ve kabarana kadar çırpın. Limon suyu, vanilya ve sütü ilave edip hızlı ayarda yaklaşık 3 dakika çırpın.
- Un, nişasta, kabartma tozu, karbonat, haşhaş ve tuzu beraber eleyin ve mikseri en düşün ayara getirip kuru karışımı ilave edin. Bu aşamada hamuru sadece kuru karışım sıvı karışımla parçalar kalmayacak şekilde karışana kadar yani 1 dakikadan kısa süre karıştırın.
- Bitkisel yağı ilave edip karıştırın.
- Önceden hazırladığınız kalıba alın.
- Fırın: 175℃ ≃ 35’
Notlar
- Bu keki yaparken kullandığımız tüm malzemeler, araç ve gereçler Instagram'da Highlight Story lerimizde açıkça gösterilmiştir.
- Vanilya özütünü evde kendiniz de yapabilirsiniz, özellikle evinizde gerçek vanilya çubukları kullanıyorsanız içlerini kullandığınız kabukları ziyan etmemek adına (kendisi oldukça değerli bir bitkidir) kendi vanilya özütünüzü yapıp tariflerinizde kullanmanızı tavsiye ederim. Bu konuda Cafe Fernando'nun harika tarifinden faydalanabilirsiniz.
- Kek kalıbınızı katı haldeki tereyağı ile elinizi kullanarak yağlayın, unlayın ve fazla unu almak için kek kalınbınızı tezgaha vurup ters çevirin.
- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında kullanılması kek yapımı için önemlidir.
- Bu tarifi denerseniz instagramda #minonblog hashtagi ile paylaşmayı unutmayın, bu yeni tarifler yazabilmemiz için bize destek olmanız demek, desteğinizi bekliyoruz.
- Bu tarifin çıktısını almak isterseniz aşağıdaki butonu kullanarak hazır çıktıya ulaşabilirsiniz.
Yorum yazın
Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.