Tatlılarda Lavanta Heyecanı - Limonlu Lavanta Uyutması

Tatlılarda Lavanta Heyecanı - Limonlu Lavanta Uyutması

Tatlılarda Lavanta Heyecanı - Limonlu Lavanta Uyutması

Şimdi tam lavanta zamanı! Siz hiç lavantalı bir tatlı yediniz mi? Fransa'da ağırlıklı olmak üzere; lavanta dünyanın bir çok yerinde tatlılarda kullanılıyor.

Tatlılarda gül, menekşe gibi çiçeksi tatları sevenlerin, hali hazırda sevdalısı olanların, daha önce hiç denememiş ama tadını merak edenlerin ve hatta lavantanın tatlıda ne işi var diyenlerin bile mutlaka denemesi gereken hafif, soğuk, lezzet ve ferahlık dolu kolay bir tarif sizi bekliyor.

Aslında tatlılarda çiçek kullanmak bizim geleneklerimizde var. Bir çok tatlıda gül suyu, gül yaprağı kullanıldığı gibi çok çeşitli çiçeklerden şerbetler Osmanlıdan beri mutfaklarımızda. Ama nedense lavanta denildiği zaman bazılarımız bir adım geri atabiliyoruz. Oysa ki lavanta diğer tüm çiçekler gibi dozunda kullanıldığında tatlılara inanılmaz yakışıyor.

Haziran sonu Temmuz başı civarında tazecik bulabileceğiniz gibi kurutup kış içinde kullanabilirsiniz.

Malzemeler

420 g krema

100 g bal

40 g limon suyu

7-9 sap taze lavanta

Hazırlanışı

Lavantaları saplarından bir ip ile bağlayıp mini bir buket yapın.

Krema ve balı bir tencereye alın, karıştırın. Lavanta buketini de ekleyip orta ateşte kaynama noktasına getirin. Karışım kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar kısık ateşte lavantaları demlendirin. Tencereyi ocaktan alıp lavanta buketini çıkartın. Limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.*

Kaselerinizi bir tepsiye dizin. Karışımı kaselere alın. 10 dakika kadar tezgahta dinlendikten sonra mümkün olduğunca az hareket ettirerek buzdolabına alın ve minimum 2 saat dinlendirin.**

Tatlınız serivse hazır***: Bu lezzete gerçekten inanamayacaksınız!

Notlar

* Bu aşamada karışımınız hafifçe kesilmiş görünebilir, panik olmayın. İstediğimiz tam olarak bu mayalanma süreciyle kremamıza kıvam kazandırmak.

** Minimum 2 saat buzdolabında durması uyutmanızın kıvam alması için yeterli olucaktır fakat bu tatlıyı bir gece buzdolabında bekletebilecek kadar sabırlı olursanız bal ve lavantanın muhteşem aromalarının daha da ortaya çıkışı sizi büyüleyecektir.

*** Minik taze lavanta çiçekleri, kuru lavanta veya kasenin üzerinde kalıcak şekilde bir dal lavanta ile dekore ederek servis edebilirsiniz.

Yorum yazın

Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tarifler

Diğer Tarifleri Keşfet
GranolaGranola

Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın na...

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

Kek Yaparken Bilmeniz Gereken 9 Tüyo!

O çok sevdiğiniz tavuğa maydanoz yerine göz kararı biberiye katınca çok güzel olmuştu ya; maalesef o çok sevdiğiniz keke süt yerine göz kararı su katınca tadı güzel olmuyor, hatta bir kek bile olmu...

Tuzda Kestane!Tuzda Kestane!

Tuzda Kestane!

Kış iyice bastırdığına göre rahat koltuklarımıza gömülüp kestane zamanı gelmiş demektir. Sizin için harika bir tarifim var.Kestaneyi hiç tuzda yaptınız mı? Hayır, hayır kestaneleriniz tuzlu olmayac...